Jag lät dig gå

Jag lät dig gå av Clare Mackintosh

En roman som överraskade mig fullständigt är Jag lät dig gå av Clare Mackintosh. Sällan har jag faktiskt varit så arg och upprörd under tiden som jag läst en bok. Jag kommer på mig själv att jag under läsningen utropar högt för mig själv: – Nä men lägg av! – Nej nej nej! – Sluta! under läsningen.

Jag började lyssna på boken på Storytel i tron att det var en deckare men det visade sig rymma även ett helt annat innehåll.  Det är väldigt svårt at skriva om boken utan att förstöra läsupplevelsen så jag väljer att vara rätt kortfattad när det gäller handlingen.

Jag var först lite motvillig till att läsa boken eftersom den börjar med en sån tragisk händelse, en 5-årig pojke blir påkörd av en bil och mamman står bredvid och blir vittne till händelsen. Föraren åker därifrån och smiter från olyckan och där börjar själva polisarbetet med att ta reda på vem föraren av bilen är.

Efter den så fruktansvärt tragiska olyckan bestämmer sig Jenna Grey att ge sig av från den plågsamma händelsen och försöka börja ett nytt liv på nytt. Hon flyr till en kuststad i Wales men olyckan fortsätter att jaga henne i hennes tankar och drömmar.

En riktigt chock får jag halvvägs in i boken och jag vet inte om det var jag som var ouppmärksam i början eller om det är fler som blir fullständigt förstummade av ett dramatiskt avslöjande i boken. Andra halvan av boken är riktigt, riktigt bra och rymmer som sagt en helt annan historia än den man förväntade sig när man började läsa boken.

Det här är Clare Macintosh första bok och hon har själv arbetat som polis i tolv år och boken bygger på ett fall som hon en gång arbetade med som polis och polisarbetet beskrivs väldigt trovärdigt. Jag hoppas verkligen att hon kommer skriva fler böcker för det här gillade jag verkligen.

Författare: Clare Mackintosh
Titel: Jag lät dig gå
Översättare: Mia Gahne
Förlag: Lind & CO
Utgiven: 2016
Köp boken på exempelvis Adlibris, Bokus eller CD.ON

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s